Monday, September 9, 2013

Chicken risotto

Today has been a day of pretty much studying all day and some working out with my good friend. She really has a killer routine at the gym and working out with someone makes it even more fun and encourages you to push it to your limits. Life being as busy as it sometimes is I don't have that much time to spend in the kitchen even if I would like to. One simple and easy food is a chicken risotto, quick version though. You just need some shredded chicken, a frozen veggie mix with rice, and some smetana. Roast the chicken with some olive oil. You can use natural ones if you like, I tend to use ones with some honey marinade to give some taste. Add the veggie mix and keep going until it has melted properly. Blend when needed and add the smetana. Let it be for a few minutes before serving. Season as you like. Not too hard to make and I like to use the frozen mixes cause they are a timesaver and it has been proven that frozen vegetables preserve vitamins better. Voilà!

Tänään päivä on kulunut aika pitkälle opiskelun merkeissä ja salilla treenaten hyvän ystävän kanssa. Hänen ohjelmansa on ihan ässä, ja yhdessä treenaaminen tekee siitä hauskempaa ja kannustaa rikkomaan omia rajoja. Elämän ollessa joskus erittäin kiireistä en ehdi viettämään keittiössä niin paljon aikaa kuin haluaisin. Eräs yksinkertainen ja helppo ruoka on kanarisotto, pikaversiona. Tarvitset vain kanasuikaleita, pakastevihanneksia (riisillä), ja smetanaa. Paista suikaleet oliiviöljyssä. Voit käyttää maustamattomia jos haluat, itse pidän hunajamarinoidusta, ne antavat mukavasti makua. Lisää vihannessekoitus ja anna paistua kunnes ne ovat sulaneet kunnolla. Sekoita tarvittaessa ja lisää smetana. Anna olla hetken ennen tarjoilua. Mausta haluamallasi tavalla. Ei liian vaikeaa ja syy miksi käytän pakastevihanneksia on se, että ne säästävät aikaa ja on myös todistettu että ne säilyttävät paremmin vitamiinit ja ravintoaineet kuin tavalliset vihannekset. Voilà!







No comments :

Post a Comment