Tuesday, March 10, 2015

Fitness goals 2015

The last couple of months of 2014 weren't such a success for me training wise, as I suffered from a terrible flu a few times. So when I was gonna go back to my workout routine I got sick again. And I do have a strong immune system, this time even that didn't help. For an active person on the go not being able to work out at all makes you crazy. Now it's a new year and new challenges and as many others I've also set some fitness goals for myself that I'd like to share with you. 

1. IT'S ALRIGHT TO TAKE A DAY OFF

This is probably my most important goal. I tend to overdo it when it comes to working out and there was a period in my life when I didn't allow my body to rest at all and I ended up not getting any results. This year I'm gonna tell myself that it's actually alright to not work out if I'm busy or simply too tired, it won't be useful. 

2. TO STRETCH MORE

I used to do this after every workout but because of the lack of time I've forgotten about stretching more than a few times. It's important so your muscles will stay more flexible and develop faster. I get a total body massage once a month, which is very important for muscle care. 

3. WORK HARD

I'm used to training on high intensity and I plan to raise that intensity even more this year. HIIT training is known to be effective and my goal is to get more of that into my workout routine. 

4. FASTER RUNNER

Running is a big part of me, it's therapy when I put my music on and just run and it's also a great workout. This year I plan on getting even better at it.

5. BE HEALTHIER

This goals sums up all the previous goals. Make sensible choices when it comes to your meal plan and workout routine. Don't stress if you miss a workout and when you hit the gym give it all you've got. Only you know what feels good. Look good, feel better. 

How do your fitness goals for this year look like? 


Loppuvuosi oli aika rankkaa kun pääsi paha flunssa iskemään useampaan otteeseen ja tulikin sitten pidempi treenitauko. Tällaiselle treenihullulle muutaman viikon joutilaana olo oli tuskaa. Nyt onkin uusi vuosi ja uudet haasteen. Kuten moni muukin myös minä olen asettanut itselleni eräänlaiset urheilutavoitteet. 

1. VAPAAPÄIVÄT OVAT SALLITTUJA

Tämä on varmaankin tärkein tavoitteeni tälle vuodelle. Tapana on välillä vetää överit treenatessa ja jonkin aikaa sitten vedin täysillä lähes 24/7 eikä kroppa saanut levätä tarpeeksi. Eihän siinä sitten tullut enää tuloksiakaan kun kroppa oli ihan tukossa. Tämän vuoden mantra onkin, että jos on liian kiire tai yksinkertaisesti vain liian väsynyt niin treenin voi jättää väliin. 

2. VENYTTELE ENEMMÄN

Ennen venyttelin joka treenin jälkeen ja kävin jopa hot joogassa kerran viikossa. Nyt sitten ajanpuutteen ym. vuoksi ovat venyttelyt jääneet vähemmälle. Se olisi erityisen tärkeää jotta lihakset pysyisivät joustavina ja kehittyisivät nopeammin. Käyn kerran kuukaudessa kokovartalohieronnassa, joka on tärkeä osa kehonhuoltoa. Kaikkia lihaksia kun ei millään vain saa itse venyteltyä, se fiilis hieronnan jälkeen on vain niin tajuttoman ihana vai mitä? 

3. KOVAA TREENIÄ

Kovatehoinen treeni on urheilua minun makuuni. Vaikka lepopäivät ovat tärkeitä yritän myös koko ajan nostaa tehoja niissä treeneissä jotka tehdään korkealla sykkeellä. HIIT treenit ovat todella tehokas tapa kohottaa kuntoa nopeasti eivätkä vie paljoakaan aikaa. 

4. NOPEAMPI JUOKSIJA

Juoksusta on tullut osa minua, se on terapiaa kun saan oman soittolistan soimaan napeissa ja vain juoksen. Se on tietenkin myös todella tehokasta treeniä. Toukokuussa olisi tarkoitus juosta toinen puolikas maraton, ilman mitään tiettyjä aikatavoitteita tosin mutta tietenkin haluan kehittyä nopeammaksi juoksijaksi. 

5. OLE TERVEEMPI

Tämä tavoite niin sanotusti vetää yhteen kaikki aiemmat tavoitteet. Tee järkeviä valintoja ruuan ja treenien suhteen. Älä stressaa jos treeni jää väliin, mutta kun lähdet salille anna kaikkesi. Vain sinä tiedät mikä tuntuu hyvältä. 


Mitkä teidän urheilutavoitteet tälle vuodelle ovat?


2 comments :

  1. Mäkin yritän parantaa tota venyttelypuolta, eilen jopa venyttelin 30min stepin jälkeen kotona! Wuhuu! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho. Sä oot ollu ahkera. Hyvä Katja! :) Joo itsellä jäänyt ja varsinkin pumpin jälkeen olisi tärkeää muistaa venytellä kun siinä tulee vähän sitä jumia varsinkin silloin kun nostaa painojen määrää. Ja juoksulenkin jälkeen myös. Uusi ohjelma alkaa ensi viikolla muuten joten sitten tulee varmaan arviota siitä. ;)

      Delete