Monday, March 3, 2014

Sunday cravings

This weekend has been nice and really active again. I've slept really long and enjoyed resting too. I haven't really discussed my diet here much but I don't really have one, I just try to eat healthy and think of food as fuel for the body and muscles. If you feed your body junk it won't run properly. Like if you fill your tank with wrong gas the engine will break down.

But unlike with cars you can treat yourself with something good every now and then. I don't know where it came from but I suddenly got this massive urge to have a burger. So while I was running some errands I grabbed a burger meal with me on my way home. The first burger in almost 5 months. Oh it just tasted so good. And the french fries; yummy! So I guess this was my all you can eat-day and I don't have those very often. I rarely even get any cravings for anything. And I don't have regular "treat days" as some of my friends do. My one and only treat I cannot live without is chocolate. My favorite is Fazer  blue milk chocolate with whole hazelnuts. But nuts are healthy right, so it's justified. ;) What is your craving you can't live without? I swear I could give up on any other treat be it soda, ice cream but if I can't have any chocolate I'm gonna jump up on the walls. Well, not literally but that's how my friend J expressed it when we talked about this today and she also totally agreed and wondered what is it about women and chocolate that makes us crazy? I've never had that kinda relationship with candy. Ok sure I had some when I was a kid but now I couldn't really care less. 
I've also learned to control myself so if I get those few pieces of chocolate almost every day I never wanna eat a big chunk of it. I sure do know a lot of girls who just can't leave the chocolate bar (200g) in the cupboard when they buy it they eat the whole thing at once. How is that possible? It's like with anything else good in life. When you keep it as a treat for special occasions you never get tired of it. Don't you just get an overdose of chocolate if you have too much of it? I think that's the one exception though that you can't have too much of, what do you think?

Tämä viikonloppu on ollut todella ihana ja aktiivinen taas. Olen nukkunut todella pitkään ja myös nauttinut levosta. En ole pahemmin puhunut ruokavaliostani täällä, mutta eihän minulla virallisesti mitään diettiä ole, yritän vain syödä terveellisesti. Ajattelen ruokaa vähän niinkuin kehon polttoaineena ja lihasten rakennusaineena. Jos syötät kropalle roskaa se ei toimi kunnolla. Kuten jos tankkaat autoon väärä bensaa niin moottori hajoaa.  

Mutta toisin kuin autoille itselleen voi silloin tällöin syöttää herkkuja. En tiedä mistä se sai alkunsa, mutta minulle iski ihan hirveä himo saada hampurilaista. Joten asioita hoitaessa nappasin Iso Carolina-aterian mukaan Hesestä ennen kuin suuntasin kotiin. Voi olla että se tuli Hesburgerin mainoksesta, ja kun Carrolsia ei enää ole ja tämä erikoishamppari oli nyt tarjolla niin oli pakko saada. Ensimmäinen purilainen lähes 5 kuukauteen. Oi kun se maistui hyvältä. Ja ne ranskikset; nami nam! Joten tämä taisi olla se syö niin paljon kuin pystyt päivä joita minulla on erittäin harvoin. Minulla tulee muutenkin harvoin himo mihinkään enkä pidä ns. herkkupäiviä kuten joillain ystävillä. Ainoa paheeni jota ilman en voi elää on suklaa. Suosikkini on Fazerin pähkinäsuklaa (keltainen). Ja pähkinäthän ovat terveellisiä joten se on ihan oikeutettua. ;) Mikä sinun salainen herkkusi on? Voin vaikka vannoa että voisin jättää kaikki muut herkut kuten limsat, jäätelön ym kokonaan, mutta jos en saa suklaata hypin seinille. No en nyt sentään, mutta niin ystäväni J sen ilmaisi kun asiasta tänään juttelimme. Hän oli tosiaan samaa mieltä ja ihmetteli mikä siinä on naisissa ja suklaassa joka tekee meistä hulluja? Suhteeni karkkiin ei koskaan ole ollut tällainen. Tulihan sitä lapsena syötyä mutta nyt ei voisi vähempää kiinnostaa.

Olen myös oppinut kontrolloimaan itseäni joten jos saan ne muutamat palat suklaata lähes päivittäin minulla ei koskaan tule himoa enempään. Tiedän kyllä monia naisia jotka eivät voi antaa sen suklaalevyn jäädä sinne kaappiin kun se on ostettu vaan se pitää syödä kerralla. Miten se on mahdollista? Kuten minkä tahansa hyvän kanssa, kun sitä pitää harvana herkkuna maistuu se paremmalle eikä siihen kyllästy. Eikö suklaasta saa yliannostusta jos vetää sen koko levyn? Luulen tosin että suklaa on se ainoa poikkeus mitä ei voi saada liikaa, mitä luulette?


7 comments :

  1. Luin otsikon, että Sunday carving :-) Heh! Tykkään myöskin suklaasta, mutta myös salmiakista. Keksejä, pullaa, leivoksia en syö. Joskus ravintolassa otan jälkkäriksi suklaakakkua. Sitten pasta on varmaan toinen herkku suklaan lisäksi. Jätskit ei koskaan ole ollut mun suosikki. T. Maija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ps. Mehuja tulee myös joskus latkittua liikaa. Olen myös heikkona Cafe Picknikin patonkeihin :-)

      Delete
    2. Mulla ei salmiakki ole koskaan iskenyt. Pullaa ja keksejä tulee syötyä harvoin, pastaakin joskus riippuu ihan mitä ruokaa laittaa. Peruskotiruuista rakastan makaronilaatikkoa ja silloin tulee kyllä yleensä käytettyä sitä Myllyn Parhaan perusmakaronia! :D Jätskiä kun tulee maistettua se on se suklaa kans. Mehujen perään en koskaan ole ollut ja Picnicin patongeista suosikki oli Italialainen, mutta sitä ei valmisteta enää joten ei sielläkään pahemmin tule käytyä. Subissa kyllä joskus mutta silloinkin ottaa mahdollisimman täysjyväleivän ja kevyt kana teryaki on suosikkini! :)

      Delete
  2. Have you tried the cake buffet at Kakkugalleria (Mekaanikonkatu 4 has a drive-in)? It´s also perfect for Sunday crevings.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I've heard of Kakkugalleria's reputation but I've never tried their buffet no. They have other places too in Helsinki so I might give that a try one Sunday, thanks for the tip! ;)

      Delete
    2. Cool, I can especially recommend the drive-in service at Mekaanikonkatu.

      Delete
    3. Thanks for the tip but I don't need a drive-in and the place is nowhere near me! :) They have nice places in the center also.

      Delete