Friday, August 23, 2013

Gym to men, is what shopping is for women...

Haven't women always gone shopping together with their friends in groups, taking their time, having lunch and coffee while discussing their relationships and other (emotional) issues? We find the whole ritual somehow relaxing and it's almost like therapy. When you need extra boost to your confidence or when you're having a bad day you grab a girl friend with you who will compliment you on your sense of style, how gorgeous you are or how fabulous that dress you're trying on is and that you should totally get it. And nothing beats the feelings when you grasp those new bags and leave the store feeling special right? Your wallet sure is lighter and so is your mind.

Naiset ovat tunnetusti kerääntyneet shoppailemaan ryhmissä ystävien kesken. Shoppailu on rentouttavaa aikaa eikä ole kiire mihinkään, käydään lounaalla tai vaikkapa kahvilla samalla kun keskustellaan omista suhteista ja muista mieltä askarruttavista asioista. Tämä rituaali on eräänlainen terapiamuoto naisille, se jotenkin vain rentouttaa. Kun tuntuu että itsetunto tarvitsee pientä kohotusta tai kun kohdalle on sattunut huono päivä ei muuta kuin tyttö kaveri mukaan  joka kehuu tyyliäsi, kuinka upea olet tai miten ihanalta näytät siinä mekossa jota olet sovittamassa ja että sinun todellakin pitäisi ostaa se. Ja mikään ei tunnu paremmalta kuin se tunne kun saat uudet kassit käteesi ja lähdet kaupasta tuntien itsesi tärkeäksi eihän? Lompakkosi on toden totta keventynyt, mutta niin on myös mielesi.




Photo from www.questier.com


What do men do when they wanna blow off steam? They go to the gym. Of course a lot of times you see groups of guys sitting in bars getting drunk and maybe saying a little too much after having a few drinks. But there's just something about guys going to the gym. And they do it together, just like women go shopping. But instead of gossiping about guys and wondering about each others' dress sizes, they focus more on pondering about how much their friend is lifting weights, what protein drinks he uses and listening to their friends complain about their nagging girlfriends. This may not alway be the case but yet again I happened to witness this at the gym when three guys were just following each other around watching one do the work out while the other two were just standing there and discussing his biceps. 

So the differences between men and women. We do the same things, but in a bit different way. 


Mitä miehet sitten tekevät kun haluavat päästellä höyryjä? He menevät salille pumppaamaan rautaa. Ryhmä miehiä baarissa istuskelemassa juomassa on tietysti aika tavallinen tapa miehille viettää aikaa "jätkäporukassa" jossa sitten muutaman jälkeen vähän asia jos toinenkin lipsuu. Miesten juttu tuntuu kuitenkin olevan se salille meno. Sinne mennään yhdessä, aivan kuten naiset lähtevät yhdessä shoppailemaan. Sen sijaan että juoruiltaisiin miehistä ja pohdiskeltaisiin toisen vaatekokoa miehet keskittyvät miettimään asioita kuten kuinka paljon kaverilta nousee penkistä, mitä proteiinivalmisteita hän käyttää, ja toimii myös eräänlaisena tukena kun kaveri valittaa nalkuttavasta tyttöystävästään. Ei se meno aina välttämättä ole tällaista mutta olen sitä itse viime aikoina ollut todistamassa muutamaan otteeseen. Esimerkkinä kun kolme miestä tulee salille ja seuraa toisiansa ympäri ämpäri ja katsoo kun yksi treena, ja kaksi muuta seisoskelevat vieressä ja puhuvat kaverin hauiksista. 

Siinä hieman miesten ja naisten välisistä eroista. Teemme samoja asioita, mutta eri tavalla. 

Photo from: www.crychill.com

Photo from www.123rf.com


2 comments :