Monday, April 20, 2015

Juoksupäiväkirja VIDEO

Hello! Katselin tuossa juuri Fitnesspäiväkirjat-ohjelmaa samalla iltarahkaa mättäen ja teki mieli kirjoittaa myös omista treeneistä. Tuota sarjaa on ollut ihan hauska seurata kun itsellekin treenaaminen on tosi tärkeää ja siitä nautin suunnattomasti, ja yhden kaverin sisko on myös mukana ohjelmassa. Ihan noin alhaista rasvaprosenttia ei itsellä ole eikä tule olemaankaan, oma ideaalini on olla normaalipainoinen ja terve ja syödä monipuolisesti välillä herkutellen eikä tarvitse punnita ruokia. Siis oikeasti, kuka sellaista jaksaisi 24/7? Vaatii aika paljon itsekuria. Vaikka kyllä tietysti kaikkeen tottuu kun on pakko. Päivän aiheena olikin tavoitteet. Jokaisella on omat tavoitteet ja erilainen kuntotaso, yhden rapakunto on toisen huippukunto. Itse mittaan kuntotasoani aika usein juoksulla, siinä jos missä huomaa jos treenejä on jäänyt väliin. Aika nopeasti sitä kuitenkin onneksi pääsee takaisin kuntoon kun vaan lähtee pururadalle. 

Kuukauden päästä olisi siis tarkoitus juosta HCR, eli Helsinki City Run puolimaratoni. Tämä on toinen kerta kun olen lähdössä puolikkaalle, ensimmäisellä kerralla (viime vuonna) oli ennen tapahtumaa ongelmia jalan kanssa ja usean viikon juoksutauko vaikka paljon ja monipuolisesti olinkin juoksua treenannut. Yleinen kuntotaso on kuitenkin varmaan viime vuodesta kohonnut, kun ne vähät lenkit mitä tämän vuoden puolella on tullut tehtyä ovat menneet aika kevyein askelin. Läpi talven on tullut käytyä uskollisesti Mikaelan pumpissa joka maanantai, ja monipuolisesti erilaista treeniä kuten Body Combattia, kuntonyrkkeilyä ja kuntosalia, sekä erilaisia intervallityyppisiä ryhmäliikuntatunteja. Meinaan välillä oikeasti tulla hulluksi jos en pääse treenaamaan, itsellä se hallitsee myös makeanhimoa.



Tällä viikolla on tullut juostua kaksi lenkkiä, yksi peruslenkki noin 11,5km ja yksi pitkä lenkki 15,5km. Tuota pitkää lenkkiä olisin voinut vielä jatkaa vaikka kuinka kauan, oli ihan superfiilis. Eikä pahasti hapottanut edes jaloissa. Tuo tuubipanta on muuten ihan nerokas keksintö. Vaikka ulkona ei niin kylmä ollutkaan niin sen kun pisti päähän niin pysyi ne paremmat urheilukuulokkeet tiukemmin korvissa ja ääni eristyksissä ja treenistä nautti enemmän. Treenin jälkeen tuli juotua proteiinijuomaa, rentouduttua saunassa ja venyteltyä. Myös jokapaikan Tiger Balmia tuli hierottua jalkoihin ja se tuntui auttavan. Asicsin kompressiosukat olivat myös lenkillä mukana ja luulen, että myös niistä oli apua. Tuo ensimmäinen lenkki Seurasaaren ympäri on kesällä aivan omiaan kun aurinko paistaa ja pieni tuulenvire puhaltaa. 

Kilometrejä edellisviikolle kertyi siis runsaat 27km, olen kyllä tyytyväinen. Keskiviikkona olen lähdössä kaverin kanssa pitkästä aikaa lenkille, molemmat treenataan HCR:lle. Hänellä tosin on paljon pidempi juoksutausta joten myös tavoitteet ovat tiukemmat. Itsellä se tärkein tavoite on se että taas juosten mennään koko matka ja hyvällä fiiliksellä. Jos sitä aikaa saisi vähän kiristettyä edellisestä niin se olisi myös plussaa. Millaisia treeni-ja juoksutavoitteita teillä on ja onko kukaan lähdössä HCR:lle tai muille puolikkaille tai kokonaisille? Mikä on suosikkinne? Tein näistä tämän viikon lenkeistä muuten videopäiväkirjaa, mitäs tykkäätte? Tänään olikin sitten ohjelmassa pumppi taas ja huomenna mahdollisesti lepopäivä. Oikein treenintäyteistä viikkoa kaikille!

This post has been about my running training for the upcoming HCR running competition 21km. The videos are in Finnish, one of them has a small sort of subtitle. I did two runs the past week, 11.5 and 15.5km and I enjoyed them very much. Do you enjoy running as much as I do?



3 comments :

  1. Kiva nähdä sut melkein livenä :-). Tykkään videopostauksista kovasti. Tee ihmeessä lisää näitä. Me taidetaan asua aika lähekkäin ja juoksennella samoilla alueilla. Naisten kympin reitti on myös kiva, jouduin kyllä vaihtamaan lenkkiä lepän kukinnan takia, puolet Töölönlahdesta on lepikkoa.Jos et ole juossut sitä niin kokeile joskus - kartta löytyy netistä. Siitä reitistä saa varioitua kivasti, vaikka mitä. Olen vasta ihan alussa oman harrastukseni kanssa. 5km on mun ennätys ;-). Aloitin kolme viikkoa sitten. Juoksen ilman koiraa toistaiseksi, koiran kanssa teen peruskunto lenkit. Tuun moikkaamaan jos satutaan samalle lenkkipolulle :-). Toi Lehtisaari-Kuusisaari-Lauttasaari on tullut käveltyä monesti. Yks kiva lenkki on Pikku Huopalahti- Munkkiniemi-Seurasaari-Töölö. Seurasaaren ns. päätie tullaan avaamaan kokonaan sen viemäröinnin tms. takia. Kesä tulee olemaan taukoa, työt jatkuu syksyllä. Mulla on aika erilainen blogi, kuin sulla. Käy kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mun blogissa on enemmän pohdiskelua, kuin lifestyleä, muotia tms. Nettipäiväkirja kuvaa blogiani parhaiten. Tsemppiä treeneihin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kivaa kulla lukijoilta. :) Pitääkin tehdä lisää. Tosin itse ajatellut että pitäisi satsata niiden videoiden laatuun niin jäänyt tekemättä, mutta ehkä nää spontaanit on parempia. Tässä Etu-Töölössä asustelen joo. Mä en ole Naisten Kymppiä vähään aikaan juossut, Midnight Run on kyllä tullut juostua ja Tammisaaren Kanonruset (entinen Kanontia) on jokseenkin tuttu. Tammisaaren läpi on ihana juosta kesällä, siellä on niin kaunista. Siitä viime kesältä myös postaus muistaakseni. Pitääkin kokeilla tuollaista reittiä. Aika paljon juoksen Töölönlahdella ja Säästöpankinrannassa, jonkun verran myös Keskuspuistossa ja pitkänä reittinä nyt tämä. Pitäisi varmaan taas huomenna tehdä pitkä lenkki.

      Juoksu on kyllä mukava harrastus kun sitä voi omaan tahtiin mennä. Laji jota mielellään harrastan yksin mutta välillä kaverin kanssa. Oma soittolista vaan päälle ja menoksi. Kiva että olet päässyt lajin pariin. Ensin kannattaa sitä kestävyyttä harjoittaa eli lisää lenkin pituutta ja tehoa vasta myöhemmin, kyllä se sieltä tulee. Tsemppiä treeneihin ja tule toki moikkaamaan jos samalle lenkkipolulle eksytään. :)

      Delete
    2. Kestävyys on kyllä tärkeä. Huomaan jo vähäisen harjoittelun jälkeen, että kehon liikkuvuus on parantunut huimasti. Jossain vaiheessa täytyy ottaa lihaskuntoharjoittelu mukaan. Nyt teen sitä vain oman kehon vastustuksella. Saas nähdä. Kymppi on se mun eka iso tavoite. Tai tunnin yhtenäinen lenkki. Let's see. Allergia haittaa sikäli, että hengitystä on mahdoton saada tasaantumaan, kun kohtaus tulee. Siis vaikka kuntoa riittäisi. Pari lenkkiä on vaihtunut kävelyksi. Muutenkin on oon tehnyt kaikki mahdolliset virheet :-). Mutta intoa kyllä riittää. Endorfiini on kiva motivaattori.

      Delete