Monday, September 14, 2015

Esittelyssä Esport Bristol

Viime kuussa sain mahdollisuuden päästä kokeilemaan Helsingin uusinta ja hienointa kuntoklubia, Esport Bristolia. Nimensä mukaisesti Bristol sijaitsee vanhan elokuvateatteri Bristolin tiloissa Mikonkadun Aikatalossa. Lomien ja aikataulujen takia en sinne vielä tuolloin ehtinyt joten olen kyseisellä salilla treenannut tässä kuussa pari viikkoa. Olen myös aiemmin ollut Esportin jäsen ja käynyt treenaamassa Kampissa. Pidän siitä että kyseessä ei ole mikään iso ketju, valikoimaa riittää ja ohjaajat ovat ammattilaisia. Kun kuulin ensimmäisen kerran Esport Bristolin suunnittelusta ajattelin että sinne on pakko päästä kokeilemaan treeniä.

Sisääntulo on kuin saapuisit Hollywoodin punaiselle matolle, jossa Oscar-patsaat toivottavat treenaajat tervetulleiksi. Pukuhuoneiden kaappien lukkojärjestelmä on suunniteltu erittäin järkevästi; käytössä on joko luottokortin kokoinen avain jolla napautat oven lukkoon tai jäsenille aktiiviranneketta muistuttava ranneke joten avaimista ei tarvitse kantaa huolta. Jäsenet voivat myös kirjautua treenaamaan sormenjälkiä käyttämällä astuessaan sisääntuloon.




Pukuhuoneita vastapäätä löytyy avoin cardiotila jossa on lämmittelylaitteita joka lähtöön; pitkä rivi juoksumattoja, crosstrainereita ja pyöriä. Pidän nimenomaan tilan avoimuudesta, mutta suora näkyvyys cardiolaitteilta pääjumppasaliin (Stage Studio) jäi hieman mietityttämään. Salissa on avoin lasiseinä joten melutasokin nousee melko korkealle lämmitellessä mikäli salissa on meneillään tunti. Jos itse on salissa treenaamassa voi myös tuntua epämiellyttävältä seurata toisella puolella olevien treenaajien katseita. Ideana sali kyllä on kiva, ohjaajille on varattu iso korotettu lava lasiseinän toisella puolella jättiscreeneineen, joka luo paikkaan suuren maailman tuntua. Suoraan kuin Les Millsin videolta.

     Stage Studio jonka yläpuolella Functional Studio Kuva: Esportbristol.fi




Kahden viikon aikana kävin testaamassa kuntosalia ja erilaisia tunteja. Tässä arviota niistä.

KUNTOSALI: Salin puolelle pääsee suoraan pukuhuoneen toiselta puolelta. Kuntosalin 500 neliömetrin tila on maksimoitu poistamalla cardiolaitteet, itse salin puolelta löytyy ainoastaa muutama spinningpyörä (spinningsalia Bristolista ei löydy).  Laitteita löytyy jos jonkinlaiseen treeniin. Vapaille painoille on oma nurkkaus ja venyttelyalue salilta löytyy myös. Kahvakuulille ja TRX-nauhoilla treenamiselle löytyy myös oma corner. Sali on ilmava ja tilava ja siellä on mielekästä treenata erittäin monipuolisesti.

    Kuva: sportsetterfi.wordpress.com 


BODYPUMP: Tätä tuntia odotin itse asiassa eniten, sillä Esportilla on käytössä uudet Les Mills Smart Bar-tangot. Tankoihin ei tarvita lukkoja sillä tangon "hampaat" lukitsevat painot paikoilleen. Painoista on helppo ottaa kiinni ja niitä pystyy käyttämään myös käsipainoina. Itse tanko painaa 3kg joka lisää vastusta verrattuna entiseen tankoon joka ei paina mitään. Kannattaa siis laittaa tangolle vähän vähemmän painoa. 

AIRYOGA: Olen käynyt ennenkin joogassa, mutta tämä oli minullekin uusi kokemus. Ilmajoogassa joogataan kirjaimellisesti ilmassa. Tunnin aikana käytetään apuna katosta roikkuvia silkkejä, joilla saadaan syvempiä venytyksiä aikaan. Silkki todellakin antoi lisää mahdollisuuksia venytyksiin ja erilaisiin asanoihin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Ainoan risun tunti saa siitä että Functional Studio jossa tunti pidetään on suoraan Stage Studion yläpuolella, ja alakerran tunnin musiikki kuuluu häiritsevän hyvin yläkertaan.

       Kuva: nyreenataan.fitfashion.fi 


BODYATTACK: En ole käynyt Attack-tunnilla vuosiin, mutta se kannatti ehdottomasti. Osa Esportin ohjaajista on myös kouluttajana Les Millsillä Suomessa ja uudet ohjelmat saadaan lanseerattua normaalia aiemmin. Attack on tuntina melko rankka, joten jos olet vasta aloittelemassa treenaamista kannattaa peruskunto saada ensin kohdalleen. Yhden Attack-tunnin sanotaan vastaavan 10km juoksulenkkiä. Tunnilla juostaan paljon, tehdään punnerruksia ja erilaisia hyppyjä. Kovaa treeniä rakastaville. 

BODYCOMBAT: Combat kuuluu ryhmäliikuntatuntien kestosuosikkeihin. Ohjaajalla on salissa mahdollisuus olla vetämässä korkealla lavalla, mutta pienemmässä porukassa voi myös laskeutua treenaajien joukkoon salille luodakseen parempaa kontaktia treenaajiin. Siitähän ryhmäliikunnassa juuri on kyse. 

YINJOOGA: Tämä on ehkä yksi suosikkijoogatunneistani. Yinissä todellakin rentoudutaan ja venytykset saattavat kestää jopa 5-10 minuuttiin. Bristolin hot saliin mahtuu melko monta joogaajaa eikä muiden tuntien melu yllä tänne. Salissa on monenlaisia lämpimiä tunteja kuten joogaa, venyttelyä ja pilatesta. Jokaiselle löytyy siis jotakin. Miellyttävä 38 asteen lämpötila rentouttaa mukavasti ja tunnin jälkeen on kuin uudesti syntynyt.

Ja tässä vielä viime viikon treeniviikko

MA: BodyPump TI: Kuntosali+AirYoga KE: Venyttely TO: Kuntosali SU: Kuntosali+Yinjooga



Kokonaisuutena voin suositella Bristolia kuntoklubina. Tilat ovat uudet ja laajat ja jokaiselle löytyy jotain treenitaustasta riippumatta. Ainoan miinuksen annan Stage Studiolle, josta kiinteän seinän lisäksi puuttuuvat kokonaan peilit. Myös lattia on melko liukas ja voi kovan treenin aikana käydä vaaralliseksi. Vaikka tarjontaa on paljon on sali silti melko hinnakas. Itse mielelläni kyllä treenaisin täällä. Onko teillä omia kokemuksia Bristolista?

This post has been about reviewing a new and great fitness center in central Helsinki called Esport Bristol. The gym has a lot of different classes and a hot yoga studio for relaxing classes. I definitely recommend that you try it if you haven't yet. More information at www.esportbristol.fi.

No comments :

Post a Comment