Saturday, July 12, 2014

Magnum Helsinki

There is no summer without ice cream. We were invited to taste the Magnum "do it yourself" ice cream in Helsinki last month in honor of Magnum's 25th anniversary. The point was that you could compose your own Magnum ice cream. First the ice cream (without the chocolate shell) is dipped into either white or milk chocolate and the you choose three toppings that are mixed together and dripped on top of your ice cream. To finish it off a little bit of running chocolate for nice decorative stripes. 

From outside the line didn't look that long but once we got in the wait was almost an hour. I'd say it was worth it though, the experience itself. A little something different. I chose strawberries, blueberries and some nuts on mine. It was yummy. Did you make your own Magnum ice cream?

Jäätelö kuuluu ehdottomasti kesään. Saimme kutsun Magnumin "tee-se-itse" jäätelökahvilaan Vanhalle Ylioppilastalolle. Magnum täyttää tänä vuonna 25 vuotta joten heillä on tällaista erikoista ohjelmaa sen tiimoilta. Ideana oli siis valita omaan jäätelöön ainekset. Lähtötilanne on pelkkä Magnum vaniljajäätelö ilman suklaakuorrutetta, joka sitten dipataan valko-tai maitosuklaaseen valintasi mukaan. Tämän jälkeen valitaan kolme täytettä jotka sekoitetaan keskenään ja tiputellaan jäätelön päälle. Loppusilauksena päälle koristeraidat juoksevasta suklaasta.

Ulkoa katsottuna jono ei näyttänyt pitkältä, mutta odotus kesti kuitenkin lähes tunnin. Kokemus sinänsä oli kyllä sen arvoinen. Valitsin jäätelööni täytteiksi kuivattuja mansikoita ja mustikoita sekä pähkinöitä. Oli se kyllä herkullista. Kävitkö sinä tekemässä oman Magnumin?










No comments :

Post a Comment