Wednesday, February 5, 2014

My favorite spot at home

This post was requested by one of my readers. What place in your home is where you feel most comfortable or do you have a piece of furniture or item you can't live without. I was thinking about this for a while but then I realized there's one place that always feels the best; my bed. It's my area of calmness and peace and I do not watch tv in bed. I also don't bring my computer there or any school assignments or work. I also try to keep my phone usage to a minimum when I'm going to bed. To get the best possible sleep I've also invested in my bed and the linens. I have a thick down blanket and down pillows and I recently bought new linens I love. If you have trouble sleeping here are also a few tips on how to get the sandman visiting quicker
1. Quit using your computer and watching tv at least 30min before bedtime. The bright lights make you think it's not bedtime yet and harder for you to fall asleep.

2. Keep your bedroom dark and cool. You can open a window for a while before going to bed to get some fresh air.

3. Eat something light a couple of hours before bedtime. Good snack examples are some nuts and a fruit or some quark with berries (which is what I always eat as a last snack). This also makes you feel better the following morning as your blood sugar remains more stable. 

4. If you're tossing and turning get out of bed or try to read a book. If you stay in place and can't sleep it only makes it harder. 

You got more tips? Good night everyone!

Tämä on toivepostaus eräältä lukijalta. Minulta siis kysyttiin missä viihdyt parhaiten kotona tai onko minulla huonekalua tai tavaraa mitä ilman et voi elää. Hetken mietin ja totesin että yksi paikka tuntuu aina hyvältä; oma sänky. Se on minulle rauhan ja hiljaisuuden paikka enkä katso edes televisiota sängyssä. En myöskään vie tietokonetta, koulutehtäviä enkä töitä sänkyyn. Pyrin myös pitämään kännykän käytön minimissä nukkumaan mennessä. Jotta saan parhaat mahdolliset unet olen myös sijoittanut sänkyyni ja petivaatteisiin. Minulla on paksu untuvapeitto ja untuvatyynyjä. Ostin myös hiljattain uudet lakanat jotka ovat aivan ihanat. Jos sinulla on ongelmia nukahtamisen kanssa tässä muutama vinkki jolla pääsee nopeammin höyhensaarille

1. Lopeta tietokoneen käyttö ja tv:n katselu vähintään 30min ennen nukkumaanmenoa. Kirkkaat valot saavat sinut uskomaan että ei ole nukkumaanmenoaika ja vaikeuttavat nukahtamista. 

2. Pidä makuuhuone mahdollisimman pimeänä ja mukavan viileänä. Voit tuulettaa hetken ja avata ikkunaa ennen kuin painut pehkuihin. 

3. Syö jotain kevyttä pari tuntia ennen kuin menet nukkumaan. Hyvä iltapala on esimerkiksi pähkinöitä ja hedelmä tai maitorahkaa marjojen kera (oma lähes päivittäinen iltapalani). Tämä auttaa myös seuraavana aamuna ja pitää verensokerin tasaisena. 

4. Jos uni ei tule nouse sängystä tai lue kirjaa. Älä pyöri ympäri sängyssä, se saa sinut ajattelemaan nukahtamista ja sen vaikeutta entistä enemmän.

Onko teillä lisää vinkkejä? Hyvää yötä kaikille!







2 comments :

  1. Kuulostaa kurinalaiselta. Itse teen sängyssä lähes keikkea mahdollista ja siksi sitä saa siivota jatkuvasti. Olet oikeassa siinä, ettei se ole kovin fiksua! Mutta toisaalta, mulla ei oikeastaan koskaan ole nukkumisen kanssa ongelmia. Muuten voitko harkita sanavahvistuksen poistamista? Saisit varmaan enemmän kommentteja jos sitä ei olisi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kun sanoit! :) Otin sen nyt pois. Olisi tosiaan saada enemmän keskustelua aikaiseksi lukijoiden kanssa. Saa myös toivoa postauksia. Tuo tyyli toimii mulle, sänky on nukkumista varten ja sitten päikkäreitä ja kaikkea muuta voi tehdä sohvalla ja muualla.

      Delete